1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜMLÜ KAZAYA 2 AY HAPİSLİK
ÖLÜMLÜ KAZAYA 2 AY HAPİSLİK

ÖLÜMLÜ KAZAYA 2 AY HAPİSLİK

Ölümlü kazaya 2 ay hapislik

A+A-

Emine UYSAL

Doğancı'da geçtiğimiz yıl 15 Nisan'da meydana gelen trafik kazasında, 15 yaşındaki Mehmet Bayraktar'ın ölümüne neden olmaktan yargılanan sürücü Ahtunç  Alpun, 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Alpun'un ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Vedia Berkut Barkın’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Aliye Özçınar, savunma makamı adına avukat İbrahim Hürcan hazır bulundu. "Tedbirsizlik ve Dikkatsizlik Sonucu Başkasının Ölümüne Neden Olmak" suçlamasıyla itham edilen sanık, suçu kabul etmişti.

Sanığın avukatı İbrahim Hürcan, müvekkilinin sabıkasız olduğunu ve kazada katkısal kusurunun çok az olduğunu savundu. Hürcan, kazada arka lambası yanmayan, ehliyetsiz ve kasksız olan motosiklet sürücüsünün, kazanın oluşumunda katkısal kusurunun çok daha fazla olduğunu ileri sürdü.

Kaza, geçtiğimiz yıl 15 Nisan tarihinde, Ahtunç Alpun'un yönetimindeki HZ 457 plakalı araç ile dikkatsizce seyrettiği sırada, o esnada önünde seyreden Mehmet Çelik'in kullandığı BN 572 plakalı motosikletin arka kısmına çarpması sonucu meydana gelmişti. Motosiklet sürücüsü 18 yaşındaki Mehmet Çelik'in, aydınlatma olmayan yolda, yağmurlu bir gecede, arka lambası yanmayan, ehliyetsiz, sigorta poliçesiz, kasksız halde, yönetimindeki kayıttan düşmüş motosikletle seyir halde olduğuna dikkat çekildi.

Kaza sonucu, BN 572 plakalı motosiklette sürücünün arkasında bulunan 15 yaşındaki Mehmet Bayraktar, ağır yaralanmış, 11 gün sonra hayatım kaybetmişti.

Kürşad sanığın kusuru az ve ağırlaştıncı unsurlar yok

Dava kararını okuyan Yargıç Rauf Kürşad, sanığı kendi ikrarı, sunulan olgu ve emareler ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı. Kürşad, 18 yaşındaki motosiklet sürücüsü Mehmet Çelik'in, aydınlatma olmayan yolda, yağmurlu bir gecede, arka lambası yanmayan, ehliyetsiz, sigorta poliçesiz, kasksız halde, yönetimindeki kayıttan düşmüş motosikletle seyir halinde olduğuna dikkat çekti. Yargıç Kürşat, hiçbir sabıkası olmayan sanığın meydana gelen kazada kusurunun az olduğuna bulgu yaparak, ağırlaştırıcı unsurların olmadığına ve kazanın anlık bir dikkatsizlik sonucu meydana geldiğine işaret etti.

motor_kibris724.jpg

Ölümlü kazalar kalplerimizde derin bir yara açıyor

Yargıç Rauf Kürşad, trafik suçlarının ülkemizde en yaygın işlenen suçlardan biri olduğuna vurgu yapıp, "Ölümlü trafik kazalarının kalplerimizde derin yara açtığı bir gerçek" dedi. Meydana gelen kazada müteveffanın ailesinin tazmin edildiğine de değinen Kürşad, kazadan hemen sonra kendi aracı ile yararlıları hastaneye götüren sanık kısa süreli hapislik cezası vermeyi adil bulduklarını belirtti. Yargıç Rauf Kürşad, saınğa oybirliği ile iki ay hapis cezası verdiklerini ve ehliyetine 6 ay süreyle el konulmasına karar verdiklerini açıkladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.