1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Kilo Vermek İstiyorsanız Bunları Sakın Yemeyin!
Kilo Vermek İstiyorsanız Bunları Sakın Yemeyin!

Kilo Vermek İstiyorsanız Bunları Sakın Yemeyin!

Kilo vermek için yenmemesi ve yenmesi gerekenler...

A+A-

Birçok araştırma kilo vermek adına bazı şeyleri hayatınızdan tamamen çıkartmanın pek de mantıklı olmadığını aksine uzun vadede bakıldığında bu keskin kararların tekrar kilo alınmasına neden olduğunu göstermiştir. Örneğin tatlılar! Hayır, tatlı yiyebilmenin yollarını aramıyoruz; sadece insanın arada sırada kendini şımartması gerekir diyoruz :) Ancak bazı yiyecekleri yemekten ne kadar kaçınırsanız kilo vermeniz o kadar kolaylaşır. Diyet yaparken yemeniz ve yememeniz gerekenleri sizler için derledik.

Kilo vermek için yenmemesi gerekenler
1. ‘Light’ ürünler

Yapılan araştırmalara göre, bir ürün ‘light’ olduğunda normalde tüketileceğinden %30 daha fazla tüketiliyor. Ayrıca bu ürünlerde genelde yağ oranı az olduğu için tadını koruyabilmek adına şeker ilavesi yapılıyor; bu da sizin amacınıza pek hizmet etmiyor değil mi?

2. Meyve suyu
Bir öğünde altı adet portakal yiyebilir misiniz? Diyelim ki yediniz, yemeli misiniz? Fruktozun çok da masum olmadığını unutmamak gerek. Bir bardak sıkma portakal suyu için ortalama altı portakal kullanılıyor. Hazır meyve sularının içerisindeki tatlandırıcı ve şekerlerden bahsetmiyoruz bile.

3. Alkol
Eğer kilo vermek gibi bir niyetiniz varsa alkolden kesinlikle uzak durmalısınız. Evet, şeker oranı gerçekten düşük olan kokteyller var ancak alkolün kilo vermenize engel olmasının temel nedeni şeker değil. Vücudunuzda alkol olduğunda, böbrekler alkolü toksin olarak algılar ve vücuttan atmaya çalışır, bu süre boyunca da kalori yakamaz.

4. Sadece karbonhidrat içeren herhangi bir yiyecek
Kraker, bisküvi, ekmek vb yiyecekler tükettiğinizde vücudunuz karbonhidratları direkt olarak şekere çevirir ve bu şekeri kan dolaşımınıza katar. Tüm bunlar vücudunuzun ekstra insülin üretmesine ve sonunda sizin tekrar acıkmanıza neden olur.

5. Dondurulmuş gıdalar
Dondurulmuş gıdaların raf ömrünü uzatmak için, üreticiler bol miktarda sodyum kullanıyor. Sodyumda vücudunuzdan su atmanızı engelleyerek, şişkinlik yaşamanıza neden oluyor. Yani aslında kilo vermiş bile olsanız, şişkinlikten dolayı hem iyi hissetmeyeceksiniz hem de iyi görünmeyeceksiniz.

Kilo vermek için yenmesi gerekenler
1. Süzme peynir

Süt ve süt ürünleri protein açısından zengin olmaları nedeniyle diyet için birebir. Ancak onların kalorilerini de göz ardı etmemek gerek. Özellikle süzme peynir, kilo vermek isteyenler için ideal bir besin. Süzme peynir, ağırlıklı olarak protein oldukça az miktarda karbonhidrat ve yağ içeriyor.

2. Avokado
Avokadoyu besin düzeninize mutlaka dahil etmelisiniz. Diğer birçok meyve karbonhidrat açısından zenginken avocado bol miktarda sağlıklı besinler içeriyor. Özellikle de tekli doymamış oleik asit. Ayrıca su bakımından da oldukça zengin olduğu için enerji açısından düşündüğünüz kadar yoğun da değil.

3. Kırmızı biber
Kırmızı biberin içerdiği kapsaisin adlı besin nedeniyle iştahın azalmasını ve yağ yakımının artmasını sağlar.

4. Somon
Somon balığı protein, sağlıklı ve önemli besinler içerir. Aynı zamanda bolca iyot da içerir. İyotun en önemli özelliklerinden biri de tiroidleri çalışmasını sağlaması; bu da metabolizmanın hızlanması için oldukça gerekli.

5. Turpgiller
Turpgillere ait olan brokoli, karnabahar, bürüksel lahanası ve lahana gibi sebzeler protein açısından diğer sebzelere göre oldukça zengin. Elbette ki hayvansal proteinle aynı etkide bir miktardan bahsetmiyoruz ama sebzelerle kıyaslandığında oldukça önemli bir miktar. Bu sebzelerdeki protein ve lif kilo vermek isteyenler için birebir.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.