1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Havuzda Bir Saat Yüzdükten Sonra 10 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti.
Havuzda Bir Saat Yüzdükten Sonra 10 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti.

Havuzda Bir Saat Yüzdükten Sonra 10 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti.

Bütün Ebeveynlerin Bunu Mutlaka Okuması Gerekiyor.

A+A-

Cassandra Jackson ve 10 yaşındaki oğlu Johnny’nin o günkü planı evlerinin yakınında bulunan havuza gitmekti. Havuzda geçirilen saatlerden sonra artık eve gitme vaktiydi. Johnny birden hastalandı ve annesine uykusu geldiğini söyledi. Annesi ise güneşin altında saatlerce zaman geçirdiği havuzdan dolayı yorgun düştüğünü düşünerek fazla endişelenmedi.

Çocuk dinlenmek için odasına gitti. Bir saat sonra Cassandra çocuğunun durumunu kontrol etmek için odasına gitti. Çocuğunun ağzında köpükler olduğunu ve nefes almadığını gördü.

Cassandra hastaneye koştu ama çok geçti. Johnny hayatını kaybetmişti. Doktorlar Johhny’i incelediklerinde ölüm nedeninin boğulma sırasında oksijensiz kalma olduğunu belirledi. Cassandra böyle bir şeyin nasıl olacağına şaşırıp şok oldu.

1-773.jpg

Nadiren görülen bu tür vakalara kuru boğulma adı veriliyor ve su yuttuktan ya da banyo yaptıktan 72 saat sonrasına kadar bu tür bir durumla karşılaşmak mümkün. Bu durum hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülebiliyor ancak çocuklarda görülme riski daha fazla.

Kuru boğulma durumunda akciğer zarar görerek, temel işlevi olan kana oksijen sağlama ve kandan karbondioksiti atma görevini yerine getiremez. Can alıcı kısmı da işlev bozukluğu daha sonradan görülebilir ve boğularak ölüme neden olabilir.

Cassandra Johnson, Todaysshow.com’a verdiği demeçte, “Ciğeri suyla dolmuş olan bir çocuğun yürüyüp konuşabileceğini asla düşünemezdim” dedi.

Ve ekledi: “Çok sevimli bir çocuktu. Hayat doluydu. Benim küçük adamımdı.”

2-473.jpg

Eğer aşağıdaki belirtileri çocuğunuzda görürseniz ve derhal doktora giderseniz, çocuğunuzun hayatını kurtarabilirsiniz. Doktorlar beyne oksijen gitmemesinden kaynaklanan bu üç belirtiye özellikle dikkat etmenizi öneriyor.

Belirtiler:

*Nefes almakta zorlanma.

*Aşırı yorgunluk

*Davranışlarda değişiklik. Örneğin; çocuğunuzun normalin üzerinde huysuz ve hırçın olması.

Bu trajik olay beni derinden üzdü. Hiçbir ebeveyn bu tür bir trajediyi tecrübe etmemeli. Bu yüzden yazıyı mutlaka bütün ebeveynlerin okuması gerekiyor. Özellikle de yaz yaklaşırken.

Paylaşarak ve bilgi yayarak ebeveynlerin bu konuda bilgilendirilmesi ve çocuklarına bu duruma maruz kalmaları önlenebilir. Eğer bir paylaşım bir hayat kurtaracaksa, bu tür şeyler paylaşmaya değer.

newsner

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.