1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAÜ PLASTİK SANATLAR BÖLÜMÜ EĞİTİME BAŞLIYOR
GAÜ PLASTİK SANATLAR BÖLÜMÜ EĞİTİME BAŞLIYOR

GAÜ PLASTİK SANATLAR BÖLÜMÜ EĞİTİME BAŞLIYOR

Plastik Sanatlar bölümü ve lisans programı YÖDAK ve YÖK onayıyla eğitime başlıyor.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde oluşturulan Plastik Sanatlar bölümü ve lisans programı YÖDAK ve YÖK onayıyla eğitime başlıyor.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nden yapılan açıklamaya göre, resim, heykel, seramik, bağlamsal sanat, enstalasyon, görsel sanatlar ve medya gibi farklı alanlarda eğitim verecek bölüm Güz 2014- 2015 akademik döneminden itibaren yetenek sınavı ile öğrenci kabul edip eğitime başlayacak.

Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde eğitim veren Mimarlık, İç Mimarlık, Resim ve Grafik Tasarım bölümlerinin yanında eğitime başlayacak yeni bölüm Plastik Sanatlar bölümünün eğitim dilinin İngilizce olduğunun belirtildiği açıklamada Plastik Sanatlar bölümünde ressam ve sanat tarihçi Prof. Dr. Lutz Presser, enstalasyon sanatçısı Doç. Dr. Mehmet Adil, ressam Yrd. Doç. Canan Birsoy Altınkaş, seramik sanatçısı öğretim görevlisi Sinem Ertaner ve ressam öğretim görevlisi Sibel Kemal Uzun gibi dünyanın farklı ülkelerinden tecrübeli ve ünlü sanatçılar ve akademisyenlerin görev yapacağı kaydedildi.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul edecek Plastik Sanatlar bölümü ile ilgili sınavların  Türkiye'nin çeşitli illeri yanında GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te yapılacağının ifade edildiği açıklamada  Plastik Sanatlar Bölümü yanında GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinde yürütülmekte olan İç Mimarlık ve Grafik Tasarım bölümlerine de özel yetenek sınavları ile öğrenci alınacağı hatırlatıldı.

Ayrıca özel yetenek sınavı ile YÖK ve YÖDAK kanalı ile yükseköğretime başlayacak öğrencilerin dönemsel dersler ile yabancı dil derslerini GAÜ'nün Uluslararası Kampüsleri İngiltere, Singapur ve ABD'de alabileceklerinin de ifade edildiği açıklamada GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs'te özel yetenek sınavları sonunda sınırlı sayıdaki kontenjanlara yerleştirilecek öğrencilere çeşitli oranlarda bursların da verileceği belirtildi.

Özel yetenek sınavları ile ilgili detaylı bilgiye www.gau.ed.tr web adresi veya gau@gau.edu.tr elektronik posta adresi ile 6502000/ 1205-1179 no'lu telefonlardan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından ulaşılabilir.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.