1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Çıplak Fotoğrafları Yaydı Başını Fena Yaktı!
Çıplak Fotoğrafları Yaydı Başını Fena Yaktı!

Çıplak Fotoğrafları Yaydı Başını Fena Yaktı!

Dünya bu olayı konuşmuştu...

A+A-

Ünlülerin çıplak fotoğraflarını çalan hacker yakalandı

2014 yılında aralarında Jennifer Lawrence, Kim Kardashian ve Rihanna gibi çok sayıda ünlü kişinin hack'lenerek özel fotoğraflarının internete sızdırılmasına ilişkin sürdürülen soruşturma neticeye ulaştı. Saldırıyı düzenleyen hacker suçunu itiraf etti.

Ünlülerin iCloud hesaplarının hack'lenerek özel fotoğraflarının internete sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında suçlanan 36 yaşındaki Ryan Collins suçunu kabul etti. 

2014 yılında yaşanan olayda kilit bir rol oynadığı belirtilen ABD'li adamın aralarında ünlü isimlere ait 50 iCloud hesabı ve 72 Gmail hesabını hack'lediği düşünülüyor. 

ABD Adalet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Collins'in fotoğrafların internete sızdırılması konusunda henüz bir bulguya rastlanmadığının da altı çizildi.

ÜNLÜLERİN HESAPLARINA NASIL ULAŞTI? 

Soruşturma kapsamında Collins'in onlarca ünlü ismin iCloud ve Gmail hesaplarına nasıl ulaştığı da netlik kazandı. Yaklaşık 2 yıl boyunca bu saldırı için girişimlerde bulunan ABD'li adam, kurbanlarına Apple ve Gmail'den gelmiş süsü verilen elektronik postalar göndererek bilgilerini ele geçirmiş. 

Collins'in kullandığı bir başka yöntem ise yıldız isimlerin şifrelerini tahmin etmek. İddiaya göre, hack saldırısına uğrayan pek çok isimin şifreleri tahmin edilmesi kolay kombinasyonlardan oluşuyordu. 

5 YILA KADAR HAPİSLE YARGILANACAK

Ntv'nin haberine göre Pennsylvania eyaletinde yaşayan Collins söz konusu suçlardan dolayı 5 yıla kadar hapis ile yargılanacak ve 250 bin dolar para cezasına çarptırılacak. Ancak hack saldırısının kurbanlarının Collins'e maddi ve manevi tazminat davası açma hakları bulunuyor. Bu nedenle Collins'in ödemesi gereken para cezası bedeli oldukça yüksek bir meblağa ulaşabilir.  

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.