1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. CESEDİ NEDEN PARÇALANMADI?
CESEDİ NEDEN PARÇALANMADI?

CESEDİ NEDEN PARÇALANMADI?

Cesedi neden parçalanmadı?

A+A-

Canlı bombanın cesedi neden parçalanmadı?
Kobani'de eğitim aldıktan sonra kaçak yoldan Türkiye’ye giren terörist Seher Çağla Demir, V.K. ile birlikte Ankara’ya geldi. Bombalı aracı patlatan Demir’in cesedi paramparça oldu. İkinci terörist Özgür Ünsal’ın cesedi ise bütün halde bulundu. Uzman ekipler, bu duruma neden olabilecek çok sayıda ihtimali sorguluyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki emniyet ekipleri, 2'si terörist 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ayrıntılarını ortaya çıkarmak için titiz bir çalışma yürütüyor. Canlı bombaların kimliği, yapılan DNA eşleştirmelerinin ardından netlik kazandı. Daha önce parçalarla kimliği tespit edilen Seher Çağla Demir'in ailesinden alınan DNA örneklerinin sonuçları da belli oldu. Aile ile Demir'in DNA'ları uyuştu. Cesedi yandığı için kimliği belirlenemeyen ve ikinci şüpheli olduğu söylenen erkek cesedinin ise yapılan DNA eşleşmesinin ardından Özgür Ünsal olduğu ortaya çıkarıldı. Beyaz renkli BMW marka araçla Kızılay yakınına gelerek bombayı patlatan Demir ve Ünsal'ın bağlantıları araştırılıyor.

KILAVUZ ARANIYOR

Saldırı noktasından başlayarak geriye dönük olarak aracın gezdiği tüm güzergahlardaki kamera görüntüleri bir havuzda toplandı. Ekipler, sözkonusu görüntüleri detaylı olarak inceliyor. PKK'lı Seher Çağla Demir'in Suriye'nin Kobani kantonundan kaçak yollarla Türkiye'ye girdikten sonra Şanlıurfa'ya geldiği belirlendi. Saldırıda kullanılan araç burada satın alındıktan sonra Demir'in, V.K. ile birlikte Ankara'ya geldiği anlaşıldı. Demir'i Ankara'ya getirdiği belirlenen V.K. her yerde aranıyor. Bulgulara göre iki teröristi Başkent'te Özgür Ünsal karşıladı. Demir ve V.K'nın, Ünsal'ın annesinin evinde kaldığı öğrenildi.

ÜNSAL HABERSİZ MİYDİ?

Bombalı araca ilişkin HGS ve benzin istasyonu kayıtları da inceleniyor. İki canlı bombanın kimliği netleşirken, saldırının nasıl gerçekleştirildiğine ilişkin tüm senaryolar da masaya yatırılıyor. Saldırının faillerinin kesinleştiğini belirten kaynaklar, 17 Şubat Merasim Sokak'taki saldırıyı ise tek bir teröristin gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Ekipler, Özgür Ünsal'ın Demir'in saldırı planından habersiz olarak araçta bulunmuş olabileceğini de değerlendiriyor. Bu nedenle savcılık ve emniyet birçok ihtimali gözününe alarak araştırma yapıyor. Üzerinde durulan senaryolar ise şöyle:

İŞTE O SENARYOLAR

*Seher Çağla Demir'in kullandığı araçta Özgür Ünsal da bulunuyordu. Daha önce de birlikte keşif yaptıkları değerlendirilen iki terörist saldırıyı da birlikte gerçekleştirdi.

*Bomba yüklü aracı Seher Çağla Demir kullanıyordu. Cesedi yanmış olarak bulunan Özgür Ünsal ise araçta değildi. Nitekim yetkililer, patlamanın ardından ceset bütünlüğünün bozulmamış olmasının da Ünsal'ın arabada olmadığına işaret ettiğini belirtiyorlar. Üzerinde ağırlıklı olarak durulan senaryonun bu olduğu ifade ediliyor.

*Demir'in idaresindeki bombalı araçla yapılan saldırının asıl hedefi Güvenpark'taki çevik kuvvet ekipleriydi. Ünsal ise ikinci bir canlı bomba olarak olay yerindeydi. Demir saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Ünsal, panikle kaçışan kalabalığın olduğu yere yönelerek üzerindeki bombayı patlatacaktı. Ancak polislerin saldırıyı fark etmesi üzerine panikleyen Demir, aracı belediye otobüsünün yanında infilak ettirdi.

DOSYASI İSTENDİ

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Demir'in Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'PKK terör örgütü üyeliği ve propogandası' suçundan yargılandığı dosyayı istedi. Balıkesir Başsavcılığı tarafından Demir hakkında hazırlanan iddianamede, Demir'in Balıkesir'de PKK yapılanmaları tarafından gerçekleştirilen basın açıklaması, toplantı, anma gibi eylemlere düzenli olarak katıldığı, terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H içerisinde faaliyet gösteren DÖDEF'e bağlı Balıkesir Öğrenci Derneği üyesi olduğu, pek çok gösteriye katılarak silahlı terör örgütünün propagandasını yaptığı belirtildi. Demir'in Barış ve Demokrasi Partisi tarafından 30 Kasım 2013'te düzenlenen gençlik şölenine katılmak üzere gittiği Diyarbakır'da PKK'ya dahil olduğu, daha sonra da Suriye'ye geçtiği kaydedildi. Ayrıca Demir'in, Balıkesir BDP İl Yönetim Kurulu Üyesi olduğu da tespit edildi.

Yeni Safak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.