1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “34 YILDA 500 BİN KİŞİNİN ÖLÜMÜNE YOL AÇABİLİR”
“34 YILDA 500 BİN KİŞİNİN ÖLÜMÜNE YOL AÇABİLİR”

“34 YILDA 500 BİN KİŞİNİN ÖLÜMÜNE YOL AÇABİLİR”

“34 Yılda 500 Bin Kişinin Ölümüne Yol Açabilir”

A+A-

İklim değişikliğinin, gıdaları daha sağlıksız hale getirerek 2050 yılına kadar dünyada 500 bin kişinin ölümüne neden olabileceği bildirildi.

Oxford Üniversitesi tarafından hazırlanan ve sonuçları Lancet dergisinde yayımlanan "Gıdanın Geleceği" başlıklı rapora göre, iklim değişikliği gıdaların kalitesini düşürebilir, yetersiz beslenme kalp hastalıkları ve kanseri tetikleyerek ölümlere neden olabilir.

Araştırma ekibinden Peter Scarborough, iklim değişikliğinden kaynaklanan sel ve kuraklık gibi doğal afetler ile enfeksiyonların on binlerce kişiyi etkileyeceğini belirterek "Dünyada herkes yemek yiyor. Dolayısıyla gıda ürünlerindeki ufak değişiklikler hızla yüz binlerce kişinin hayatına mal olacak" ifadesini kullandı.

Scarborough, "İklim değişikliğine bağlı hastalık yükü düşündüğümüzden daha ağır. Ancak karbon emisyonunun azaltılması, eğitim, meyve sebze üretiminin artırılması, öngörülen rakamı düşürecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Araştırmada, iklim değişikliğinin 2050 yılında sebze ve meyve tüketimini yüzde 4, kırmızı ve işlenmiş et tüketimini de yüzde 0,7 azaltacağı ifade edildi. Tüketilen kalori miktarının azalmasının, özellikle nüfusun kalabalık olduğu Çin ve Hindistan'da ölümlere yol açacağı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.